Aktuelt

Aktuelle saker og nyheter fra RISE Fire Research
12. apr 24
Ny rapport: BraTeK brannbeskyttende tekstiler
8. mar 24
Branntester for trygg luftfart
25. jan 24
Ny rapport: Feiing av ildsteder
5. jan 24
Brenner elbiler mer enn fossilbiler?
20. des 23
Ny rapport: Brannsikkerhet ved oppføring og rehabilitering av bygg

Ny direktør på brannlaben

RISE Fire Research i Trondheim har fått ny administrerende direktør, Nina K. Reitan, som startet i jobben 1. juli 2019.

Nina kom til brannlaben fra NTNU i 2012, og har siden jobbet med branntesting, brannforskning og forskningsledelse. Hun har vært sentral i utvikling av nye forskningsprosjekter innenfor brannsikkerhet og samfunnssikkerhet, og har etablert et stort nettverk og samarbeid med nasjonale og internasjonale forskningsinstitusjoner.

Nina har en PhD fra Institutt for fysikk ved NTNU, med fokus på avbildning av nanopartikler. Hun har arbeidserfaring både fra næringslivet og akademia, og hennes bakgrunn innen salg og markedsføring, teoretisk og eksperimentell forskning, prosjektutvikling og ledelse har gitt henne en bred kompetanse og et helhetlig blikk på arbeidsplassen. Både som forsker og forskningsleder har hun hatt et stort engasjement i drift og utvikling av RISE Fire Research, og gleder seg nå til å ta ytterligere ansvar.

-Det jeg virkelig liker med RISE Fire Research er at det er en spennende arbeidsplass med en viktig samfunnsoppgave. Det å få jobbe tett sammen med industri, forskningspartnere og myndigheter for gode løsninger og økt brannsikkerhet i samfunnet er noe av det som driver meg, sier Nina.

De senere årene har brannlaben utviklet forskningsaktiviteten betydelig, med økt deltakelse i nasjonale og internasjonale prosjekter. De er også vertsinstitusjon for brannforskningssenteret FRIC (Fire Research and Innovation Centre), som startet opp i mars 2019.

-Etableringen av FRIC viser en positiv utvikling for brannforskning, ikke bare for brannlaben, men for hele brann-Norge. Brannlaben skal fortsette å jobbe for å sette søkelys på behovet for brannforskning, slik at vi stadig kan heve og opprettholde brannsikkerheten i samfunnet, fortsetter Nina.

-Fremover skal vi fortsette å jobbe med alle brannrelaterte problemstillinger i samfunnet. En viktig oppgave er å bidra til sikker implementering av nye materialer og ny teknologi i samfunnet, ved å sørge for at kunnskapen om brannsikkerhet, relevansen av regelverket og gode prosedyrer henger med den raske teknologiske utviklingen og de store samfunnsendringene vi ser i forbindelse med klimaendringene. Dette er bare noen av mange spennende oppgaver jeg gleder meg til å ta fatt på sammen med våre dyktige ansatte og våre samarbeidspartnere, og jeg har stor tro på at vi skal få til noe veldig bra fremover, avslutter hun.

Styreleder i RISE Fire Research, Martin Olander, er fornøyd med rekrutteringsprosessen til direktørstillingen. Han sier at styret traff flere høyt kvalifiserte, eksterne søkere i rekrutteringsprosessen, men at det til slutt ikke var tvil om at den sterkeste kandidaten allerede fantes på huset:

-Jeg vil gratulere Nina og hele organisasjonen med Ninas utnevnelse som administrerende direktør. Det føles bra at en så engasjert person, som allerede kjenner bedriften godt, tiltrer direktørrollen, sier styreleder Martin Olander

De ansatte i RISE Fire Research trekker frem at Nina har en tydelig sans for rettferdighet, beina godt plantet på jorda og tar ansvar for gjennomføring av oppgaver. Det sies at hun er tydelig på hva hun vil, men også positiv og blid og full av energi, med lett gjenkjennelige skritt når hun går i kontorgangene.

Vi gratulerer Nina med jobben som administrerende direktør, og ser frem til veien videre!

Arkiv