Aktuelt

Aktuelle saker og nyheter fra RISE Fire Research
21. nov 23
Opptak av høst-webinar
13. nov 23
RISE Fire Research høst-webinar
18. okt 23
Ny rapport: Veileder silobrann, 13 tiltak og 4 advarsler.
5. sep 23
FRIC er sikret videre drift
22. jun 23
Ny rapport: Rømning ved brann i litium-ion batteri i elsparkesykkel

FRIC er sikret videre drift

Fredag 1. september fikk vi besøk av Gjensidigestiftelsen som overrakte den gledelige meldingen om at FRIC (Fire Research and Innovation Centre) er tildelt 25 millioner kroner. Dette sikrer videre drift av senteret i tre år fra 1. mars 2024.
RISE Fire Research er vertsinstitusjon for forsknings- og innovasjonssenteret FRIC, som startet i 2019 som et svar på utfordringen med at brann hvert år fører til store skader – både i form av omkomne og skadde mennesker, og i form av tapte verdier. Målet har vært å øke den brannfaglige kunnskapen for å bidra til optimale valg, og utvikle bedre løsninger som gir økt brannsikkerhet i bygninger. FRIC har styrket samarbeid, langsiktig kompetansebygging og kunnskapsspredning innenfor brannområdet.

- Dette er et fantastisk viktig initiativ av Gjensidigestiftelsen. Den videre driften av FRIC er viktig for brannsikkerheten for oss alle. Gjennom FRIC har vi fått økt vår kompetanse og styrket vårt samarbeid med både norske og internasjonale brannforskningsmiljø. Vi ser også at våre laboratorie- og testfasiliteter er en viktig del av suksessen til FRIC, sier administrerende direktør i RISE Fire Research, Nina Reitan. 

Vi i RISE Fire Research gleder oss til å fortsette det gode samarbeidet med forskningspartnerne SINTEF og NTNU, og ikke minst også alle de andre gode samarbeidspartnerne i senteret.

Les mer på FRIC sine hjemmesider her: https://fric.no/articles/finansiering-pa-plass-for-fortsettelse-av-fric 
 

Arkiv