BATMAX

Batteristyring ved multi-domene digitale tvillinger 

BATMAX-prosjektet baner vei for neste generasjons databaserte og fleksible batteristyringssystemer. RISE Fire Research bidrar til prosjektet med vår ekspertise i batterisikkerhetsmodellering.  

Hovedmålet med BATMAX-prosjektet er å forbedre batterisystemers ytelse, sikkerhet, pålitelighet, levetid, levetidskostnader i en rekke sluttbruksapplikasjoner. 

BATMAX-konsortiet består av partnere fra forskning og industri i mange europeiske land, inkludert oss i Norge og våre kollegaer på RISE i Sverige. Full oversikt over parterne finner du her
 
BATMAX svarer på markedets behov for batterier med lavere kostnader, høyere ytelse og pålitelig, bærekraftig livssyklus. Dette vil gi økt fleksibilitet og bidra til økt konkurransekraft for batterier i et bredt spekter av transport- og mobilapplikasjoner, og er en kritisk forutsetning for overgangen til mer bærekraftige energisystem. 

BATMAX-prosjektet skaper et rammeverk for neste generasjons batteristyringssystemer basert på store datamengder, både eksperimentelle, operasjonelle og syntetiske, tilpasningsdyktige fysikkbaserte modeller, både for fysiske algoritmer for BMS (battery management systems) og sanntids multiskala digitale tvillinger. 

BATMAX ble startet 1. mai 2023, har en varighet på 42 måneder og et totalbudsjett på 5 millioner EURO. BATMAX er finansiert av EU, med grant agreement nummer 101104013. 

Les mer på prosjektets nettside.